17 Ağustos 2021 Salı

YOUTUBE KANALIM YAYINDA


https://www.youtube.com/channel/UCqX5jhU7ox7--Gh0uIAB5nA




Youtube KANALIMA ABONE OLUN 

Atipik Dünyam-Youtube

●●●

Etkili iletişim için oyun grupları birebir. Kerem 20 aylık bu videolarda. O zaman henüz teşhisimiz yok. Biz bihaberiz. Dil terapistlerine götürmemiz gerektiğini söyledi oyun terapistimiz. O sıralarda bir psikolog ücretsiz bir test yapıyordu. Testin ayrıntısını şimdi anımsamıyorum. Testi sonuclandiramadik.
2 yaşını doldurduktan sonra yine gelin dedi. Biz Antalya'dan ayrıldık. Keza 26. ayda yani 2 yaşını doldurduktan 2 ay sonra OSB (otizm spektrum bozukluğu ) olduğu kesinleşmişti. Derecesi eğitimler hangi terapileri alacağı ( ergoterapi, konuşma terapi, ABA terapi, ÜDS terapi, psikoterapi ) sonraki aylarda oluştu. Son 2 yıldır (pandemi süresi boyunca sancılı olmakla beraber) ABA terapi alıyor. terapi diyince akla başka şeyler gelebilir. Yani uygulamalı davranış eğitimi alıyor.
ABA otizm spektrum olan çocuklar için tek ve bilimsel eğitimdir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılmaya başlanmış. Türkiye'de yeni yeni uygulanmakta. Eğitimin seansları oldukça pahalı. Milli Eğitim Bakanlığı yalnızca ayda 8 seans sağlıyor. ( yani 8 seans ücreti yardımı yapıyor ) Fakat olması gereken ayda en az 40seans.
Kerem elbette büyüdükçe çok yol kat etti.  Videolarda dikkatinizi çeken şu olmalı. Masada toplanıp bir etkinlik yapıyorlar. Herkes hamuru eline alıp sıkıyor. Öğretmenin yönergesinde çocuklar uyguluyor. Fakat Kerem sanki onu hiç duymuyor gibi kendi halinde bambaşka şekilde oynuyor. İşte bu bir otizm belirtisi.


Hiç yorum yok: